Courgette in de oven met wilde rijst

Mmm, ik ben weer een lekker gerechtje tegengekomen op het internet. Ik heb het natuurlijk wel een beetje aangepast aan mijn glutenvrij dieet en het combinatiedieet dat ik volg (zie mijn blogbericht hierover) en het resultaat is ver-ruk-ke-lijk! Ik kijk er elke week naar uit om dit klaar te maken. Of nee, om het op te eten! 😉

Courgette in de oven met wilde rijstIngrediënten (2 personen):

  • 1 grote courgette
  • 30 g amandelschilfers
  • 30 g glutenvrije havermoutvlokken
  • 15g olie (Isio 4 van Lesieur is een gezonde aanrader)
  • 125 g wilde rijst of een mix van langkorrel- en wilde rijst
  • zout (zeker niet vergeten!)
  • basilicum
  • peterselie
  • sjalotpoeder
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier.
  2. Snij de courgette in de lengte in tweeën.
  3. Meng in een kom de amandelschilfers, de havermoutvlokken en de olie. Kruid en meng nogmaals goed. Wees niet te voorzichtig met het zout en het sjalotpoeder!
  4. Bedek de twee helften van de courgette met het mengsel en zet in de oven gedurende 20 min.
  5. Kook ondertussen de rijst gaar in ongeveer 18 minuten of volg de verpakking.

Smakelijk!

Je kan de mix van langkorrel- en witte rijst afwisselen met echte wilde rijst. Dit is heel donkerbruine rijst met een heel eigen, aangename textuur.

Wil je dit recept sneller klaar hebben, bak dan de courgettenblokjes met wat olijfolie in de pan en voeg op het einde de amandelschilfers, havermoutvlokken en kruiden toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *