Griekse salade met feta en hazelnoten

De inspiratie voor dit recept komt uit het kookboek “Vegetarisch – koolhydraatarm en glutenvrij” van Celia Brooks. Het originele recept bevat olijven, maar dat lust ik niet, dus heb ik er een eigen twist aan gegeven.

Wat heb je nodig:

  • een halve komkommer, in blokjes
  • 1 tomaat, in blokjes
  • 100 g feta (dit vervang ik soms door 2 à 3 hardgekookte eieren), in blokjes
  • een handje hazelnoten
  • olijfolie

Zo maak je het:

  1. Doe alle ingrediënten bij elkaar en overgiet royaal met olijfolie.
  2. Kruid eventueel bij met peper naar smaak.

Met feta heb ik een beetje een haat-liefdeverhouding: ik vind het heerlijk ter afwisseling, maar mijn spijsvertering denkt daar soms duidelijk anders over! Wanneer ik merk dat ik een opgeblazen buik heb en “back to basics” moet met mijn eten om dat weg te krijgen, dan vervang ik de feta door hardgekookte eitjes die ik in schijfjes over deze salade drapeer. Beide varianten zijn héérlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *