Groenteschotel met kikkererwten

De groentjes in mijn groentetuin beginnen al aardig te groeien. Momenteel heb ik courgette en pompoen staan. De courgette geeft de meeste opbrengst op dit moment, maar vorige week was daar ook opeens een klein pompoentje klaar voor gebruik! Ik had nog wat restjes bloemkool over en enkele tomaten die geen echt doel hadden in de ijskast en zo kwamen ze allemaal samen in één gerechtje terecht.

Ingrediënten:

– 1 kleine bloemkool, in kleinere stukjes gesneden
– 1 kleine pompoen
– 4 tot 6 mooi rode tomaten
– 1 blik kikkererwten
– 2 rode ajuinen
– sesamolie
– peper en zout

Bereiding:

1. Snij de pompoen in 2 helften en leg in een ovenschotel in de oven gedurende 30 minuten op 200°C.
2. Kook ondertussen de bloemkool beetgaar in 7 minuten.
3. Snij de tomaten in kleine blokjes en de rode ajuinen in fijne stukjes.
4. Bak de ajuin in wat olijfolie in een pan. Voeg de tomatenblokjes en de bloemkool toe en laat wat mee garen.
5. Giet de kikkererwten af en laat even mee opwarmen in de pan.
6. Snij de pompoen in stukjes en voeg toe.
7. Werk af met peper, een klein beetje zout en sesamolie.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *