Havermoutbrood met rozijnen

Ik eet tegenwoordig eigenlijk geen brood meer, maar omdat ik mijn zelfgemaakte choco zo lekker vind, ben ik toch maar op zoek gegaan naar nieuwe broodrecepten. Op www.hapjesprinces.be kan je een supersnel en heerlijk recept voor havermoutbrood terugvinden. Ik heb zelf een deel van de havermout vervangen door gierstvlokken en als “melk” rijstmelk gebruikt omdat beiden van zichzelf een zoete(re) smaak hebben. Het originele recept vind je hier.

200 g havermout (waarvan de helft fijngemalen)
100 g gierstvlokken (waarvan de helft fijngemalen)
200 ml rijstmelk
100 g rozijnen
4 eieren
2 el pompoenpitten
2 el lijnzaad
30 g hazelnoten, grof of fijn gehakt (naar smaak)
1 tl bakpoeder
snufje zout

Meng alle droge ingrediënten, behalve de rozijnen en de hazelnoten. Voeg vervolgens de rijstmelk en de eieren toe. Meng goed en roer er ten slotte de rozijnen en de hazelnoten door. Doe het mengsel in een cakeblik en zet in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende ongeveer 45 minuten.

Als je de hoeveelheden verdubbelt, dan heb je een mooi gevuld cakeblik. Ik haal hier dan 8 porties uit.

Ook lekker uit de diepvries!