Havermoutpap met wortel

Zoals je ondertussen misschien al wel weet, varieer ik graag op mijn ontbijtjes. Zo kwam ik deze week een variant op volgend recept tegen op internet. Een ietwat vreemde combinatie – havermoutvlokken met wortelrasp -, maar de ideale manier om extra vezels binnen te krijgen (en vitamientjes natuurlijk :-)). Havermoutpap met wortelAangezien ik geen yoghurt eet, heb ik dat gewoon weggelaten en ook de honing heb ik achterwege gelaten. Wortel en kokosrasp hebben sowieso al een zachtzoete smaak en de rozijnen voegen daar nog wat extra aan toe. Ben je nog niet afgekickt van de suiker? Dan kan je altijd nog 2 el honing toevoegen zoals in het originele recept. Mijn twee zoontjes keken wat vreemd op van de kleur van mama’s ontbijtpap, maar vonden het reuzegrappig te ontdekken dat er wortel in zat!

Ingredi├źnten:

140 g wortel, heel fijn geraspt
50 g havermoutvlokken
20 g of 2 el rozijnen
20 g of 4 el kokosrasp
olie

Zo maak je het:

1. Bak de havermoutvlokken en de wortelrasp met wat olie in een pan met antiaanbaklaag.
2. Voeg na ongeveer een minuut de rozijnen en 3/4e kokosrasp toe. Roer regelmatig om.
3. Doe in een ontbijtkom en werk af met de overgebleven kokosrasp.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *