Havermoutsmoothie

Havermoutsmoothie

Zoals je misschien al wel opgevallen is, ben ik nogal hevige fan van havermout. Toch wil ik van tijd tot tijd een andere “structuur” in mijn ontbijt. Nooit gedacht dat havermout gemixt met banaan zo lekker kon zijn!

 

Ingrediƫnten:

  • 1 banaan
  • 80 g havermout
  • rijstmelk

Zo maak je het:

  1. Doe de banaan in stukken in de blender.
  2. Voeg hier de rijstmelk aan toe tot de banaan net niet onder staat.
  3. Mix.
  4. Voeg tot slot de havermout toe en mix opnieuw.
  5. Nu kan je eventueel nog wat rijstmelk toevoegen als je de smoothie iets minder vast wil. Persoonlijk vind ik hem het lekkerst als het stevig van structuur is, zoals een goeie dikke pudding.

Tips:

Je kan deze havermoutsmoothie de avond van tevoren al klaarmaken en in de koelkast bewaren tot ’s morgens.

Voor een gekleurde smoothie kan je hier ook nog enkele frambozen of ander rood fruit aan toevoegen. Zelf voeg ik de ene dag carobepoeder toe (voor de liefhebbers van “chocoladesmaak”), de andere dag kaneel.