Linzengebraad met pompoen

Nog een receptje opgediept uit mijn receptenkaft, ook deze keer uit de Colruytfolder. In het originele recept stond dat je oesterzwammen en wortels nodig had, maar omdat ik die niet in huis had, heb ik witte selder in de plaats gebruikt.

Ingredi├źnten:

  • 150 g knolselder, in blokjes
  • 150 g pompoen, in blokjes
  • 500 g witte selder (1 bussel)
  • 150 g groene linzen
  • 3 eieren
  • 1 ajuin
  • 2 el havermout
  • laurierblaadjes
  • kruiden: rozemarijn, tijm, cayennepeper, zwarte peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Snij alle groenten in kleine blokjes en snipper de ajuin fijn.
  2. Stoof de ajuin in olijfolie glazig. Voeg de linzen, het laurierblaadje, 2,5 dl water en een snufje zout toe. Breng aan de kook en laat ongeveer 25 minuten afgedekt stoven tot al het vocht is opgenomen.
  3. Bak ondertussen de selder, knolselder en pompoen gaar in olijfolie. Kruid met tijm, rozemarijn, cayennepeper, zwarte peper en zout.
  4. Klop de eieren los. Pureer de helft van de linzen en meng er de groenten, de eieren en de havermout onder. Roer er de rest van de linzen onder.
  5. Verwarm de oven voor op 180┬░C. Bekleed een cakevorm met bakpapier, giet het linzenmengsel erin en druk goed aan met de rug van een eetlepel.
  6. Bak ongeveer 40 minuten in de oven en laat nadien nog 10 minuten afkoelen

Lekker met een gemengde salade of een gratin van wintergroenten.

Hoewel dit recept niet volledig aan de regels van het combinatiedieet voldoet, verteer ik het toch prima en heb ik geen last van zuuroprispingen of andere klachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *