Prinsessenbonen met avocado, walnoten en geitenkaas

Het was kerstdag en ik had niets speciaals in huis voor de lunch. Wel nog een verloren avocado, een rolletje geitenkaas in de koelkast, wat groentjes in de diepvries… Hé, daar weet ik dus wel raad mee!

Ingrediënten:

  • 1 rijpe avocado
  • prinsessenbonen (of broccoli)
  • een handvol walnoten
  • rolletje geitenkaas (ongeveer 180 g)
  • scheut sesamolie

Zo maak je het klaar:

1. Kook de prinsessenbonen gaar volgens de gebruiksaanwijzing (ongeveer 6 minuten).
2. Snij de geitenkaas in plakjes en vervolgens in kleinere blokjes.
3. Verkruimel de walnoten grof met de hand en strooi dit over de geitenkaas.
4. Giet de prinsessenbonen af en laat afkoelen.
5. Snij de avocado in 2, steek de punt van je mes in de pit en haal de pit eruit. Lepel het vruchtvlees met een theelepel eruit en verspreid over je bord.
6. Werk af met wat sesamolie.

Ook zonder de avocado is de combinatie van geitenkaas, walnoten en sesamolie geweldig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *