Ricottapannenkoekjes met frambozen

Ricottapannenkoekjes met frambozenWe hebben twee zonen. De ene wordt binnenkort 8, de andere is net 6 geworden. Al van kleinsaf zijn het moeilijke eters en al wat “nieuw” is, is per definitie “niet lekker”. Een hele opdracht dus om hen te laten kennismaken met gezond eten en hen te overtuigen dat dat ook heel lekker kan zijn. Terwijl de kinderen – heerlijke, al zeg ik het zelf – risotto met venkel en erwtjes aan het eten waren uit mijn kookboek Veggie Kidz van Monique Jansse & Eef Ouwehand, bakte ik deze heerlijk luchtige pannenkoekjes van Lekker eten met Linda. Zoonlief van 6 zat met lange tanden te eten (ondanks de beloften van mijn kookboek), maar toen hij mijn ricottapannenkoekjes zag verschijnen, klaarde hij helemaal op. Ik was meteen een pannenkoekje kwijt. Héérlijk vond hij ze! En het moet gezegd: het zijn lekkere pannenkoekjes die je zowel als ontbijt met wat zoet of hartig beleg, als als tussendoortje kan eten. Of als avondeten, zoals ik deed. Extra voordeel is dat ze écht snel klaar zijn en niet blijven plakken aan mijn pan met anti-aanbaklaag die allang verdwenen is. En kinderproof zijn!

Ingrediënten:

250 g ricotta
1 ei
50 g rijstbloem
60 ml rijstmelk
0,5 tl bakpoeder
1 tl honing (of meer, naar smaak)
bakje frambozen
snufje zout

Zo maak je het:

  1. Doe de helft van de ricotta in een mengkom, samen met het eigeel en een snufje zout en meng goed.
  2. Zeef de bloem en het bakpoeder erdoor. Voeg het snufje zout toe. Roer kort door elkaar.
  3. Klop het eiwit stijf en meng voorzichtig door het beslag. Roer zeker niet te lang zodat het beslag luchtig blijft.Pannenkoekjes bakken
  4. Doe olijfolie in een pan en doe er met een eetlepel enkele “hoopjes” van het beslag in. Draai ze om wanneer de bovenkant bijna droog is. De pannenkoekjes worden snel donkerbruin, dus wacht zeker niet te lang!
  5. Meng ondertussen de helft van de frambozen door de overgebleven ricotta en voeg de honing toe.
  6. Serveer de pannenkoekjes met de frambozenricotta en bestrooi met de overige frambozen.

Smakelijk!

Ricottapannenkoekjes met frambozen

Héérlijke pannenkoekjes!

Deze pannenkoekjes zijn niet lactosevrij, dus heb ik voor een keer een pilletje genomen hiervoor. De ricotta kan je misschien wel vervangen door lactosevrije ricotta. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar… just give it a try!