Vegetarische preitaart

Het was weer even geleden dat ik nog iets op mijn blog had geschreven, maar we zijn nog maar net verhuisd en alles heeft eindelijk (min of meer) zijn plaatsje gevonden. Zondag was ik mijn receptenkaft een keer aan het uitmesten en kwam ik dit receptje van Colruyt tegen. Ik heb meteen een portie voor de lunch morgen extra gemaakt, want deze preitaart is zowel warm als koud héél erg lekker :-).

Ingrediënten (4 personen):

– 150 g basmatirijst
– 3 eieren
– 2 à 3 preistengels
– 100 ml sojaroom (of bv. rijstroom)
– 3 el maïsmeel
– peterselie
– cayennepoeder
– gemberpoeder

Bereidingswijze:

1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
2. Snij ondertussen het wit en het lichtgroene gedeelte van de prei in grove stukken.
3. Bak de prei in goed wat olijfolie en kruid met gember. Laat rustig garen zonder deksel.
4. Giet de rijst af en voeg de bloem, 1 ei, peterselie en cayennepoeder toe. Meng goed.
5. Meng in een maatbeker 2 eieren met 100 ml room en kruid met peterselie.
6. Haal de pan met de prei van het vuur en laat 2 minuten afkoelen. Voeg vervolgens het ei-roommengsel toe.
7. Bekleed een ronde ovenschotel met een diameter van ongeveer 25 cm met bakpapier. Verspreid het rijstmengsel egaal over de bodem en druk een beetje aan met een lepel. Giet hierover het mengsel van prei en ei.
8. Zet ongeveer 25 minuten in een oven van 180°C.

Serveer met een salade.

Dit recept is glutenvrij, lactosevrij én vegetarisch. Heb je toch zin in een beetje vlees, voeg dan spekjes toe. Een heerlijke combinatie met de prei!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *