Vegetarische lasagne

Mmm… ik heb me gisteren gewaagd aan een vegetarische lasagne zonder pasta. In plaats van lasagnevellen heb ik voor dit recept gegrilde courgette gebruikt die je – net als lasagnevellen – gebruikt om laagjes te vormen tussen de saus en de groenten.

Ingrediënten (4 personen):

  • 2 courgetten
  • 1 bussel groene selder
  • 4 à 5 middelgrote wortels
  • 2 x 250g ricotta (kijk voor een lactosevrij recept van “ricotta” hier)
  • 1 blokje glutenvrije groentebouillon
  • 500g tomatenpassata
  • optioneel: geraspte kaas (bv. Emmentaler)
  • peper
  • basilicum
  • olijfolie

Bereiding:

Het kookproces

  1. Snij de selder en de wortelen in kleine blokjes en kook ongeveer 8 minuten in water met het kippenbouillonblokje. Giet af en laat een beetje afkoelen.
  2. Snij de courgetten in 2 en snij elke helft in de lengte in lange, smalle stroken. Gril de schijven met wat olijfolie in een grillpan of gebruik hiervoor een teppanyakiplaat.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C.
  4. Meng de ricottakaas met het groentemengsel van prei en wortel en kruid naar smaak met peper.
  5. Bedek de bodem van een ovenschaal met een laagje tomatenpassata en bestrooi met basilicum. Leg daarop een laagje van de gegrilde courgetteschijven. Schep het groentemengsel met de ricottakaas er bovenop. Leg opnieuw een laagje courgetteschijven. Werk af met de tomatenpassata en bestrooi met de geraspte kaas. Als alternatief voor de kaas kan je ook eindigen met een laagje “ricottakaas”.
  6. Zet een kwartiertje in de oven of tot de lasagne een lekker gekleurde korstlaag heeft.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *